DomácePop/Rock

Celeste Buckingham vydáva svoj štvrtý album “Life”.

By in Pop/Rock, Domáce

Celeste Buckingham vydáva svoj štvrtý album “Life”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

V pondelok 17. októbra 2022, vydala Celeste Buckingham svoj v poradí štvrtý album s názvom Life. Album obsahuje trinásť skladieb, pričom dve sú v slovenčine, jedna v češtine, ostatné sú v angličtine. Súčasťou albumu sú aj tri už vydané skladby – Feel, Make Me a Another Life.

„Posledné roky som urobila niekoľko radikálnych krokov, môj život sa zmenil úplne od základov. Nový album Life bol príležitosťou a spôsobom, ako si upratať názory, hodnoty, rozporuplné pocity. Posledné dva roky boli v mojom živote prelomové. Počas mnohých, nie vždy jednoduchých rozhodnutí, som viedla sama so sebou vnútorný dialóg o tom, ako by môj život vyzeral, keby som sa v danom momente rozhodla inak,“ povedala o vzniku albumu Celeste Buckingham. Tá na ňom pracovala dva roky spolu s producentom Matějom Vávrom, s ktorým má na albume aj dueto.

Album Life je rytmický, šťastný a tanečný. „Je taký hoci v ňom reflektujem aj na pocity, že je v poriadku necítiť sa dobre, ale nie stále. Neneste hnev ako kabát a dajte ho dole. Nejde to? Potom sa nebojte požiadať o pomoc,“ hovorí Celeste. Nahrávanie albumu sa začalo ešte pred vypuknutím pandémie COVID-19 a následným presťahovaním Celeste na Madeiru. Matěj Vávra a Celeste Buckingham si našli efektívny spôsob spolupráce prostredníctvom videorozhovorov, speváčka investovala aj do vlastného nahrávacieho zariadenia.

Celeste Buckingham netvorí pesničky prvoplánovo, necháva v nich aj skryté odkazy. Tvrdí, že už si prežila rôzne vlny popularity a aktuálne sa nachádza vo fáze, keď si pesničky zakaždým nájdu okruh poslucháčov. Obdobie, keď sa o vlastnú hudobnú budúcnosť obávala, je našťastie definitívne zažehnané. Ale bez podstatných, ba až radikálnych zmien v jej živote, by to nešlo. „Hudobný biznis a hudba sú dve rozdielne veci a takto separované ich mám aj vo svojej hlave. Budem šťastná, ak sa ľudia budú pri počúvaní albumu Life usmievať. V dnešnej dobe, keď svet okolo nás vyzerá tak, ako vyzerá, by som si priala, aby ľudia aspoň na moment vypustili všetko zlé, čo ich trápi. Aby im album spríjemnil deň a navodil pekné myšlienky. Aby sa aspoň na chvíľu cítili šťastne a bezstarostne,“ dodáva hudobníčka. Album je k dispozícii v digitálnej distribúcii.

Zdroj: TS, Andrea Čurná

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*