ZahraničiePop/Rock

Bon Jovi vydali očakávaný album “2020”.

By in Pop/Rock, Zahraničie

Bon Jovi vydali očakávaný album “2020”.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Potom, čo boli nútení zrušiť svoje svetové turné a pozdržať vysoko očakávaný album, legendárna kapela Bon Jovi platňu s názvom 2020 vydáva práve teraz. Album 2020 je o náročnom a kľúčovom volebnom roku, ktorý spája celú Ameriku, o pandémii, ktorá mení svet, a tiež o udalosti úmrtí George Floyda a následnom národnom hnutí za rasovú rovnosť. Bon Jovi si uvedomili, že sa o tomto roku dá povedať ešte oveľa viac, a tak z domáceho štúdia nahrali ďalšie dve piesne American Reckoning a Do What You Can, ktoré pridali do už hotového albumu. Tým sa stalo dielo kompletné.

Som svedkom histórie,” povedal Jon Bon Jovi. “Verím, že najväčším darom umelca je schopnosť používať jeho hlas, aby prehovoril k témam, ktoré nás dojímajú,” doplnil.

Známy svojou rozsiahlou filantropickou prácou, Jon strávil počiatočné karanténne dni a týždne tým, že pomáhal v jeho JBJ Soul Kitchen Community Restaurant v Red Bank, NJ. Pracoval s umývačkou riadu, kde bol so svojou ženou Dorotheou vyfotografovaný a následne zverejnený na sociálnych sieťach s titulkom “If You Can not Do What You Do… Do What You Can”.

To sa stalo Jonovou inšpiráciou a nakoniec z toho vznikla pieseň, ku ktorej navyše pomohli fanúšikovia. Tých totiž Jon vyzval, aby mu napísali svoje verše a rozpovedali svoj príbeh. Jon zaspieval prvú slohu, refrén a pokračoval v prijímaní tisícov fanúšikmi vytvorených veršov so srdcervúcou reakciou a hashtagom #DoWhatYouCan.

Žiadna kapela nevzbudila viac empatie, nevyslovila pocity neistoty a neupokojila fanúšikov ako rockeri z Jersey v prvých týždňoch vypuknutia epidémie.” Napísal o kapele americký Denník USA Today.

Nový albmu Bon Jovi “2020” nájdete na CD aj LP na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*