Beyoncé ako autorka titulnej skladby k novému filmu The Lion King.

Beyoncé ako autorka titulnej skladby k novému filmu The Lion King.
23. júla 2019 spinaker

Beyoncé ako autorka titulnej skladby k novému filmu The Lion King.

  • Pop/Rock
  • Zahraničie

Dvadsaťtri násobná držiteľka ocenenia Grammy Beyoncé sa stala výkonnou producentkou nového albumu k filmu The Lion King: The Gift, výnimočnému spracovaniu klasického príbehu od Disneyho. Za režisérsku stoličku zasadol Jon Favreau a titulnou skladbou je úplne nová pesnička Spirit v podaní Beyoncé.

Album vyšiel súčasne so svetovou premiérou filmu, a to 19. júla.

Titulnou skladbou sa stala pesnička Spirit a približuje tak všetkým fanúšikom štýl a náladu, ktorú celý album ponesie. Okrem silného speváčkinho hlasu sa na albume objavia aj africkí umelci, aby tak vzdala hold ikonickému filmu a priniesla autentické zvuky africkej hudby celému svetu. Autormi skladby Spirit sú IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie a Beyoncé, produkcie sa ujala sama speváčka spolu s Ilyou a Labrinth.

“Toto je úplne nová skúsenosť rozprávania,” hovorí Beyoncé. “Chcela som vytvoriť niečo viac ako len kolekciu pesničiek inšpirovaných filmom. Je to mix štýlov a spoluprác, ktoré nemajú jednotný zvuk. Hudba je inšpirovaná všetkým od R & B, popu, hiphopu až po Afro Beat.”

“Chcela som, aby sa všetci okolo mňa podieľali na tvorbe tohto albumu,” pokračuje Beyoncé. “Každá pesnička je písaná tak, aby reflektovala rozprávania príbehu a dala poslucháčovi šancu predstaviť si svoju vlastnú verziu sveta, ktorý Leví kráľ prináša. Bolo dôležité, že hudbu nenahrali len tí najzaujímavejší a najtalentovanejší umelci, ale aj to, že album produkovali najlepší africkí producenti. Autenticita a srdce boli pre mňa pri tvorbe veľmi dôležité. “

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*