DomáceĽudové

Basawell a Ondrej Kandráč – vypočujte si ich spoločnú pieseň “Lipka”.

By in Ľudové, Domáce

Basawell a Ondrej Kandráč – vypočujte si ich spoločnú pieseň “Lipka”.

  • Ľudové
  • Domáce

Keď pred rokom vznikla skupina BASAWELL, jej členovia netušili, koľko muzikantských snov si o pár mesiacov splnia. Vydali debutový album a zároveň sa im podarilo spolupracovať s človekom, ktorého vnímajú ako skvelého muzikanta a moderátora.

Práve na albume „Bez muziky bieda“ sa nachádza ich spoločný duet s Ondrejom Kandráčom – skladba LIPKA.

Ondrej si nás všimol a kontaktoval cez sociálne siete. Ponúkol nám aj vystúpenie v televízii, ale bohužiaľ pandemická situácia nám ho prekazila. A tak sme Ondrejovi ponúkli spoluprácu my na našom albume a tá sa už zrealizovala. Následne sme spolu nakrútili aj videoklip k spomínanej skladbe,” hovoria o začiatkoch spolupráce členovia skupiny.

Prečo padol výber na skladbu LIPKA?
Kapela sa inšpirovala melódiou poľskej skladby, ktorá sa im páčila. Slovenský text im napísal textár Vlado Puchala v spolupráci s primášom Matúšom Tkáčom, s ktorým ich mimochodom zoznámil práve Ondrej Kandráč.

Repertoár skupiny BASAWELL tvoria ľudové skladby s prvkami popovej muziky. Kapela by takto rada priblížila ľudovú tvorbu aj mladším generáciám.
Na album “Bez muziky bieda” si ako hostí pozvali skvelú speváčku ľudových piesní pani Annu Poráčovú a spomínaného Ondreja Kandráča.

Ondrej je človek, ktorý to, čo robí, robí výborne! Pre nás je on a jeho kapela vzorom na hudobnej scéne. Ich tvorbu sledujeme, je pre nás inšpiráciou. Aj preto sme vďační za možnosť spolupracovať práve s ním. Pred niekoľkými rokmi sme o tom mohli len snívať. Veríme, že sa raz stretneme aj na jednom pódiu a spolu si LIPKU zahráme a zaspievame,” povedal primáš kapely Matúš Tkáč.

Videoklip ku skladbe LIPKA sa nakrúcal v areáli kaštieľa Fričovce. Predstavitelia detských hrdinov sa najprv pred kamerou hanbili, ale neskôr ich nakrúcanie začalo baviť a všetci si to “na pľaci” užili.

Na záver roka sa kapela rozhodla potešiť svojou hudbou aj seniorov v ich zariadení a tak pred Vianocami odohrá pod ich oknami charitatívny koncert a verí, že im aspoň takto spríjemní tento náročný čas, ktorý trávia v izolácii od svojich blízkych.

Muzikanti z Basawellu si novým albumom plnia svoj muzikantský sen.
Chceme prinášať hudbou do ľudských životov pozitívnu energiu. Dať im v skladbách zo seba to najlepšie.” (BASAWELL)

BASAWELL sú:
Matúš TKÁČ, Patrik PAVLIŠKO, Michal FOLTÍN, Filip LUTERÁN, Matej TKÁČ a Šimon PISKURA.

Album skupiny nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*