DomácePop/Rock

Barbora Švidraňová predstavuje jednu z najemotívnejších skladieb jej kariéry.

By in Pop/Rock, Domáce

Barbora Švidraňová predstavuje jednu z najemotívnejších skladieb jej kariéry.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Je neprehliadnuteľná, avšak prirodzená, a šíri okolo seba nekončiaci optimizmus i úsmev – rovnako ako jej hudba. Speváčka Barbora „Basie“ Švidraňová predstavuje v týchto dňoch nový singel „Ani deň“. Zároveň odkazuje fanúšikom, že sa môžu tešiť na ďalšie novinky z jej tvorby už v najbližších týždňoch.

Barbora Švidraňová je známa svojou tvárnosťou a schopnosťou pretaviť do zaujímavého zvuku zdanlivo nespojiteľné. V prípade novinky Ani deň však stavila na istotu a spojila hudobné prvky, ktoré sú pre jej tvorbu dominantné. Ako tvrdí, popová jednoduchosť so stopami jazzu, ako i sviežosť reálnych nástrojov bez elektronizácie, sú pre ňu doslova fatálnou kombináciou. A na istotu stavila aj v prípade autorského tímu novej piesne, v ktorom má nezastupiteľné miesto jej nemenej talentovaný brat Šimon Švidraň, a Jozef Štefanatný, zodpovedný za master. Skladba vznikla aj vďaka podpore a finančnému príspevku Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA.

Viac, než „len“ pesnička
Výsledkom ich spolupráce je emotívna skladba Ani deň, ktorá v sebe navyše ukrýva aj silné posolstvo. Viac už prezrádza Basie: „Pesnička vyjadruje rozhodnosť, vysporiadanie sa, odvahu človeka i oslobodenie sa od toxických vzťahových väzieb. Každý, kto sa dostal do štádia, že už má dosť umenšovania sa pred druhým, a je pripravený uprednostniť sám seba, sa v danej piesni môže nájsť.“

Dokonalé načasovanie
Novinka, ktorá je súčasťou Barborinho pripravovaného albumu, v sebe nesie silný odkaz. Stáva sa totiž symbolickou poctou všetkým ženám, ktoré vstúpili na cestu za vlastným šťastím bez ohľadu na obety. Od obľúbenej hudobníčky tiež prichádza priam s príhodným načasovaním. „Cítim, že teraz je ten čas, keď sa môžem venovať hudbe naplno. Syn Gabriel mi rastie ako z vody, vďaka čomu môžem ako umelkyňa naplno rozprestrieť krídla,“ teší sa z nového tvorivého obdobia ostrieľaná speváčka. Práve Barbora je dôkazom, že kariéra hudobníčky a rodina kráčajú často ruka v ruke. Skladba tak ponúka istý životný nadhľad, radosť zo slobody i odhodlanie robiť si veci po svojom. Basie ňou navyše prezentuje nový štýl spevu, ktorý je mäkší, ľahší a vyzretejší.

Zdroj: TS, STELLA PRODUCTION

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*