DomácePop/Rock

Barbora Poláková je “PoloVina” – Nový klip a singel sú predzvesťou filmu “Bábovky”.

By in Pop/Rock, Domáce

Barbora Poláková je “PoloVina” – Nový klip a singel sú predzvesťou filmu “Bábovky”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Po jarnom „korona“ singli Filtr Tour a prázdninovom otvorení vlastného obchodu s výberovým oblečením a doplnkami Poďsi na Korunní 41 v Prahe sa môžu fanúšikovia tešiť na populárnu speváčku a herečku Barboru Polákovú už čoskoro tiež na striebornom plátne. Predzvesťou je nový videoklip PoloVina, ktorý 5-násobná držiteľka Ceny Anděl nakrútila v réžii Rudolfa Havlíka k filmu Bábovky podľa rovnomenného knižného bestselleru Radky Třeštíkovej. Film, v ktorom Poláková stvárnila rolu Karolíny, bude mať premiéru 24. septembra, na klip sa môžete pozrieť už teraz.

Producent Bábovek Petr Erben mi zavolal prvýkrát asi pred dvoma rokmi, že by k filmu chceli odo mňa napísať pieseň. Asi až rok potom prišla i ponuka, aby som vo filme hrala. Než sme s mojím kapelníkom Davidom Hlaváčom začali písať text, zišli sme sa s Radkou Třeštíkovou. Bolo pre nás najdôležitejšie, vedieť, čo znamená ten príbeh pre ňu. Pri písaní sme najviac vychádzali z milostného trojuholníku, v ktorom sa ocitla moja postava Karolíny. Bolo mi to logicky najbližšie. Ale ten hlavný motív piesne, ktorým je pre mňa nesenie zodpovednosti za akýkoľvek vzťah, nielen partnerský, ale i priateľský, spája všetky postavy,“ vysvetľuje Poláková, akú veľkú rolu hral pri skladaní songu PoloVina námet samotného filmu, resp. románu.

Videoklip vznikol na sklonku prázdnin v pražskom štúdiu Pokrok, v réžii renomovaného Rudolfa Havlíka, ktorý je zároveň režisérom a spoluautorom scenára filmu Bábovky. Havlík klip poskladal sčasti z filmových záberov, sčasti z novo natočeného materiálu. Nechýba v ňom Polákovej filmový partner Rostislav Novák, Jiří Langmajer a ďalší protagonisti Bábovek, ale ani Radka Třeštíková, autorka predlohy, ktorej sa od jej vydania v roku 2016 predalo rekordných 160 000 kusov.

Finálna podoba piesne, v ktorej Poláková svojou typickou podmanivou poetikou umne reflektuje emočné siete a obojstranné viny, pretkávajúce vzťahy nielen filmových hrdinov, zaujme nielen textom ale i originálnym zvukom. Okrem autorskej dvojice Poláková-Hlaváč sa na ňom podieľala tiež čerstvá držiteľka Ceny Anděl v kategórii Sólová interpretka roka Beata Hlavenková. „Do poslednej chvíle sme s Davidom ladili refrén, mali sme ich niekoľko a už sme neboli schopní objektívneho rozhodnutia. Tak sme prizvali Beatu Hlavenkovú, aby sa na to mrkla. Ona sa mrkla svojím čerstvým uchom a potom tá forma pekne zacvakla,“ dodáva uznávaná česká speváčka a herečka.

Zaujímavosťou je, že s Bábovkami sa vďaka svojej roli Karolíny a piesni PoloVina Barbora Poláková nestretáva prvýkrát. Spoločne s niektorými ďalšími vo filme obsadenými herečkami totiž načítala už audioknižnú podobu románovej predlohy: „Načítala som rolu Saši. Bolo celkom zábavné sa v tom potom vyznať. Spočiatku som sa trošku motala v tom, kto je kto.

Ako sa Barbora i ďalšie české herecké hviezdy so svojimi postavami popasovali, zistia diváci už 24. septembra, kedy jeden z najočakávanejších českých filmov tejto jesene vstúpi do kín.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*