DomácePop/Rock

Aneta Langerová uvádza nový videoklip k apokalyptickej piesni “Telo 2086” a vyráža na letné koncertné turné “Dvě slunce”.

By in Pop/Rock, Domáce

Aneta Langerová uvádza nový videoklip k apokalyptickej piesni “Telo 2086” a vyráža na letné koncertné turné “Dvě slunce”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Turné nesie názov podľa rovnomenného albumu, ktorý Aneta v lete prvýkrát predstaví fanúšikom na ôsmich miestach, a odštartuje ho koncertom v pražskom šapitó Azyl78, ktorým album aj nový videoklip symbolicky pokrstí.

Keď Aneta s Jakubom Zitkom skladali pieseň Telo 2086, nemohli tušiť, že naozaj príde doba, keď sa ľudia nebudú môcť hýbať, bozkávať a navzájom sa pozerať priamo do očí. Takisto nemohli tušiť, že si fanúšikovia na nový album Dvě slunce počkajú viac ako pol roka, aby si ho vypočuli naživo na letnom turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován.

Kdybychom tak nebyli V absolutním míru Asi bychom věděli Že žijeme bídu Lidi ztratili sílu Ve virtuálním víru Málokdo se dívá Přímo do očí,” zaznieva v piesni Telo 2086.

U natáčení jsme se nasmáli absurdním situacím, které vznikají neosobní mezilidskou komunikací. Anonymní svět nikdy nemůže nahradit lidskost. Proto píseň Tělo 2086 končí nadějeplným slovem Touha,” hovorí Aneta.

Videoklipu sa režijne ujal režisér Vítek Bělohradský a vznikal na krásnych miestach Čiech – na Kokořínsku, vo Břvích u Prahy, v Botanickej záhrade v Tróji, pražskom Jazz Dock alebo na streche Národného poľnohospodárskeho múzea v Prahe.

S Anetou mě pojí přátelství založené na mnohaleté spolupráci. Byl jsem poctěn, když mě oslovila ohledně videoklipu k písni Tělo 2086. Pro mě to byla krásná práce plná nápadů, nadšení a radosti a pro realizaci jsme se snažili udělat maximum. Ale hlavně to byla práce s kamarády, které mám rád,” prezrádza Vítek Bělohradský.

Okrem piesne Telo 2086 sa fanúšikovia budú môcť započúvať do ďalších nových príbehov z dosky Dvě slunce naživo na letnom turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován, ktoré prichádza rozžiariť nebo českých miest. Na koncertoch bude Anetu doprevádzať jej kapela spoločne so sláčikovým triom. Tešiť sa môžete na skúsených muzikantov, ako sú klavirista a producent novej dosky Jakub Zitko, bubeník Martin Kopřiva, basgitarista Miloš Klápště, gitarista Ľudovít Kulich, čelistka a speváčka Dorota Barová, huslistka Veronika Vališová a violista Vladan Malinjak.

Věřím, že vám nové písně budou dobrými společníky. Každý z příběhů má svou vlastní atmosféru. Ta vás třeba zavede blíž k tišině vlastní duše. Tak jako mne. Těším se, že se všichni opět setkáme na živých koncertech našeho turné, kde si je společně zazpíváme. Už se nemohu dočkat, až budeme zase na cestách, má to své kouzlo. Moc mi chyběla interakce s publikem. Atmosféra živého hraní je nenahraditelná. Ať hudba zní a slunce svítí,” hovorí Aneta.

Na pražskom koncerte turné Dvě slunce v šapitó Azyl78 sa v pondelok 9. 8. Anete splní ďalší z jej hudobných snov. Zaspieva si naživo s gospelovým zborom Maranatha Gospel Choir. Boli to práve oni, kto na albume Dvě slunce dodali na sile piesňam Na horách sněží, Marie, Jak krásné je být milován a Závrať. Týmto koncertom Aneta pokrstí CD Dvě slunce, ktoré vyšlo v novembri 2020 a všetci prítomní budú mať možnosť byť zároveň aj súčasťou premiéry čerstvo natočeného videoklipu Telo 2086.

Lístky na krst kúpite na goout.net

Termíny turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován „Pod širou oblohou“:
9. 8. 2021 – Praha, šapitó Azyl78
19. 8. 2021 – Uherské Hradiště, kolejní nádvoří – jezuitská kolej
20. 8. 2021 – Solanec pod Soláněm, amfiteátr Zvonice Soláň
21. 8. 2021 – Hradec Králové, letní kino Širák v rámci festivalu „Na jednom břehu“ / 18th World Music Festival
22. 8. 2021 – Praha, letní scéna Vyšehrad
26. 8. 2021 – Zámek Nebílovy, nádvoří zámku
27. 8. 2021 – Hrad Kašperk, nádvoří hradu
28. 8. 2021 – Jablonec nad Nisou, letní scéna Eurocentra

Turné Dvě slunce aneb Jak krásné je být milován bude ďalej pokračovať aj na jeseň 2021.

Album Dvě slunce ako aj iné Anetine albumy nájdete na www.spinaker.sk

Aneta Langerová ďakuje za podporu: Domanský.cz, SHERWOOD Digital, Český rozhlas Radiožurnál, RTVS Rádio Slovensko, AV Media Events, Supraphon, OSA

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*