ZahraničieKlasika

Andrea Bocelli vydá 13. novembra exkluzívny album o viere, nádeji a dobročinnosti.

By in Zahraničie, Klasika

Andrea Bocelli vydá 13. novembra exkluzívny album o viere, nádeji a dobročinnosti.

  • Zahraničie
  • Klasika

Svetovo preslávený, uznávaný a milovaný taliansky tenor Andrea Bocelli vydá 13. novembra nový dychberúci album Believe, ktorý bude oslavovať silu hudby k upokojeniu duše. Album obsahuje doteraz nevydanú skladbu zosnulého talianskeho skladateľa Ennio Morricone, a tiež duety s oceňovanou mezzosopránistkou Ceciliou Bartoli. Vôbec prvýkrát Andrea Bocelli nahral vlastnú interpretáciu Ave Maria a Padre Nostro. Tešiť sa môžeme na obľúbené piesne ako Hallelujah, Youll Never Walk Alone alebo Amazing Grace. Dosku Believe koprodukoval Steven Mercurio a Haydn Bendall.

Believe je hlboká, osobná a povznášajúca sa zbierka piesní, ktoré Bocelliho celé roky inšpirovali. Sám Andre Bocelli hovorí, že “Believe je založené na troch slovách: viera, nádej a dobročinnosť. To sú tri teologické cnosti kresťanstva, ale – úplne nezávisle od akejkoľvek náboženskej viery – sú zároveň troma mimoriadnymi kľúčmi k tomu, aby život každého z nás dával zmysel a úplnosť“.

Bocelli chápe, že všetka hudba je dobrá pre dušu spôsobom, ktorý sa napája na tie najjemnejšie nuansy ľudstva, bez ohľadu na individuálnu vieru: “Dobrá hudba so sebou prináša silné posolstvo mieru a priateľstva, učí nás o kráse a pomáha nám otvoriť naše srdcia a myseľ,” hovorí umelec.

Bocelliho sólové stvárnenie piesne Amazing Grace krásne zakončilo jeho tohtoročné vystúpenie Music for Hope, ktoré sa stalo jedným z najväčších hudobných life prúdových vystúpení všetkých čias. Video dosiahlo najväčšieho počtu divákov pre klasický life stream v histórii YouTube, keď počas prvých 24 hodín získalo viac ako 28 miliónov zhliadnutí z celého sveta.

S kariérou trvajúcou viac než štvrť storočia, kedy svojím emotívnym a okamžite rozpoznateľným hlasom nazhromaždil milióny fanúšikov po celom svete, Bocelli spolupracoval s radom hviezd, ako Luciano Pavarotti, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett a mnoho ďalších.

Nový album Andrea Bocelliho nájdete na www.spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*