Americká klaviristka, švédsky a portugalský spevák. Jazzáky oznámili prvých účinkujúcich.

Americká klaviristka, švédsky a portugalský spevák. Jazzáky oznámili prvých účinkujúcich.
6. septembra 2019 spinaker

Americká klaviristka, švédsky a portugalský spevák. Jazzáky oznámili prvých účinkujúcich.

  • Domáce
  • Jazz/Blues

Jonah Nilsson z Dirty Loops, stúpajúca hviezda svetových pódií Cannie Han a Salvador Sobral, víťaz Eurovízie, ktorého nový jazzový album debutoval na prvých priečkach vo viacerých krajinách. Organizátori Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa 2019 aj tento rok privezú do Bratislavy svetové hviezdy a stúpajúce talenty svetovej scény. 45. ročník festivalu bude 25. až 27. októbra v bratislavskej Inchebe.

45. ročník Bratislavských jazzových dní otvorí koncert Ľudových Mladistiev a ich hostí v bratislavskej Vodnej veži 17. septembra. Hlavný festivalový program bude v bratislavskej Inchebe posledný októbrový víkend – 25. až 27. októbra. Viac informácií o programe a festivale nájdete na www.bjd.sk, vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

Jonah Nilsson

Spevák a klávesák Jonah Nilsson sa preslávil so svojou kapelou Dirty Loops, a ich originálnym spracovaním svetových hitov do fusion jazz štýlu. Jonah sa však vydal vlastnou cestou a v roku 2018 vydal debutový singel Coffee Break, na ktorom spolupracoval aj s Richardom Bonom. Kariéra tohto švédskeho hudobníka sa zatiaľ len rozbieha, stihol však už predskokanovať s Maroon 5, či zaujať Yuincyho Jonesa, ktorý s ním nadviazal spoluprácu aj na úrovni manažmentu. Jonah Nilsson pricestuje do Bratislavy s tromi hudobníkmi, prinesú so sebou koketný , miestami drzý zvuk s nádychom r´n´b a popu, ale aj notoricky známe chuťovky v atmosfére Dirty Loops.

Connie Han

Connie Han je iba 23 ročná americká klaviristka, ktorá si už stihla svojim talentom podmaniť takmer celý svet a patrí do malej skupiny umelcov s nálepkou Steinway Artist, ktorá označuje výnimočných hráčov na tomto exkluzívnom nástroji. New York Times ju nazval vzácnou hudobníčkou s obrovskými technickými zručnosťami, širokou historickou znalosťou a dostatočnou originalitou na to, aby napísala hudbu, ktorá vás absolútne pohltí. Na jazzákoch sa Connie Han, aktuálny jazzový fenomén v hre na klavíri predstaví v klasickom jazzovom triu s moderným zvukom v sprievode kontrabasu a bicích.

Salvador Sobral

Svetový úspech portugalského speváka Salvadora Sobrala odštartovalo víťazstvo v Eurovízii v roku 2017. Salvador vtedy získal pre Portugalsko rekordný počet bodov v histórii súťaže. Neskôr musel kariéru zo zdravotných dôvodov prerušiť. K hudbe sa však vrátil a tento rok vydal svoj druhý album Paris, Lisabon. Salvador Sobral na ňom spieva v štyroch jazykoch a pri jeho hudbe každý odhodí predsudky a vychutná si jeho jazzový album s atmosférou jeho portugalských koreňov.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*