Alan Murin zverejnil klip k jeho najúspešnejšej skladbe “Vypínam”.

Alan Murin zverejnil klip k jeho najúspešnejšej skladbe “Vypínam”.
3. apríla 2020 spinaker

Alan Murin zverejnil klip k jeho najúspešnejšej skladbe “Vypínam”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Talentovaný 21-ročný hudobník Alan Murin sa rozhodol potešiť fanúšikov novým videoklipom. Ešte pred vypuknutím pandémie nakrútil klip k skladbe “Vypínam”, ktorá je súčasťou jeho debutovej trilógie a získala si najväčšiu priazeň. Mladý umelec je denným študentom Vysokej školy Point Blank Music School v Londýne, ktorú musel narýchlo opustiť. Zobral si so sebou do kufra len štúdiové repráky, zvukovú kartu, mikrofón, notebook a všetky svoje osobné veci tam musel nechať. V týchto dňoch sa teda snaží tvoriť a pripravovať skladby na nový album. Taktiež intenzívne komunikuje s fanúšikmi cez Instagram. Verí, že ich v týchto náročných dňoch poteší aj skladba s videoklipom.

Talentovaný Alan Murin študuje vo Veľkej Británii odbor zvukové inžinierstvo a hudobnú produkciu na vysokej škole Point Blank Music School. Na Slovensko chodieva najmä kvôli rodine, vystúpeniam a svojim fanúšikom.

„Videoklip sme nakrúcali vo februári, ešte pred vypuknutím pandémie priamo na Slovensku. Nakrúcal sa aj u mňa doma, v mojej izbe, ale tiež aj v okolí Záhorskej Bystrice. Súčasťou sú tiež zábery z môjho vystúpenia v Trenčíne s úžasnými fanúšikmi,” vraví Alan Murin.

„Chceli sme nakrútiť minimalistický filmový videoklip bez zložitej dejovej línie, ktorý bude autentickým zobrazením života talentovaného umelca presne tak, ako to bolo pri jeho prvých dvoch vizuáloch. Pri všetkých Alanových videoklipoch kladieme dôraz na zachytenie toho, čo reálne žije, aký skutočne je. Alan zložil skladbu Vypínam sám po ceste domov na Slovensko zo zahraničia. Veľmi málo ľudí vie, koľko času trávia umelci cestovaním, tvorením, nahrávaním. Často sú sami vo svojej kreatívnej zóne a neustále na cestách. Chceli sme ukázať aj túto stránku Alanovho života,” dodáva Alanov manažér Dodo J. Mikulášik.

Singel “Vypínam” je na Alanovom EP “15 23”, ktorý vyšiel vlani ako súčasť jeho debutovej trilógie. Pesnička sa fanúšikom veľmi páči a tak dostala aj filmový nádych. Klip vznikol pod taktovkou produkčného tandemu filmára Peťa Balenta z Cesar Production a Alanovho manažéra Doda J. Mikulášika.

„Ku dnešnému dňu má táto skladba na streamingovej službe Spotify a Youtube spolu už viac ako 500 000 prehratí. Skladbu so mnou produkoval Charlie Leslie zo Škótska, ktorý je tiež aj členom hudobného vydavateľstva TRUESELF RECORDS. Na základe tejto úžasnej odozvy zo strany ľudí sme sa im chceli poďakovať videoklipom,“ uzatvára Alan Murin.

Alan sa kvôli pandémii musel v marci narýchlo vrátiť na Slovensko a aktuálne študuje online, ako väčšina vysokoškolákov. Ťažkú situáciu sa rozhodol pretaviť v niečo užitočné a tak v týchto dňoch tvorí nové pesničky na nový album, ktorý bude hotový do konca novembra 2020. Takisto pravidelne komunikuje cez livestream na Instagrame so svojimi fanúšikmi, kde si pozýva aj rôzne hudobné osobnosti zo Slovenskej hudobnej scény. Aktuálne sa teší na odozvy na nový videoklip.

Alan Murin má 21 rokov a pochádza z Bratislavy. Alan je slovenský spevák, textár a producent. Hudbe sa venuje od 15-tich rokov, svoje prvé demo skladby vydával už v roku 2017. Najskôr pôsobil pod pseudonymom „Sane“. Po skončení strednej školy sa rozhodol pokračovať v štúdiu na vysokej škole v Londýne so zameraním na hudobnú produkciu a zvukové inžinierstvo. V súčasnosti popri štúdiu investuje celú energiu do budovania svojej hudobnej kariéry na Slovensku.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*