DomácePop/Rock

Adrián Shevco Ševc predstavuje spred Big Benu nový singel “When I Found Out”.

By in Pop/Rock, Domáce

Adrián Shevco Ševc predstavuje spred Big Benu nový singel “When I Found Out”.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Mladý hudobník a skladateľ Adrián Shevco Ševc, momentálne študujúci na hudobnej škole v Londýne, prichádza s druhým singlom s názvom When I Found Out. Táto pieseň je zaujímavá nielen svojím hudobným obsahom, ale aj spôsobom svojho vzniku s využitím ekphrasis techniky. Zasadením témy do pozitívnej atmosféry sa stáva symbolom radosti a nádeje, že aj napriek vzdialenosti môže láska rozkvitať.

Skladba When I Found Out vznikla počas objavovania nových techník v skladaní hudby, pričom autor našiel inšpiráciu v jednom z obrázkov, ktorý mu ukázal smer tvorby. Technika ekphrasis v hudbe odkazuje na proces komponovania hudby inšpirovaný vizuálnym umením, ako sú napríklad maľby, fotografie, sochy a podobne. Tento prístup umožňuje skladateľom prenášať alebo interpretovať vizuálne vnímané do zvukovej formy a vytvoriť jedinečnú hudobnú kompozíciu, ktorá oslovovala aj jeho vlastné emócie a skúsenosti.

„Na škole nám dali test, či by sme vedeli zložiť pieseň podľa obrázku. Teraz už viem, že tá technika sa volá ekphrasis. Počas pár minút nám ukázali päť obrázkov a mali sme si vybrať jeden, na ktorý zložíme pieseň, či už to bude len inštrumentálna hudba, s textom alebo hotová pieseň,“ ozrejmuje Adrián proces vzniku skladby a ďalej hovorí: „Pamätám si ho veľmi dobre, lebo to bol obrázok so západom slnka, v diaľke bolo vidieť osvetlené mesto z vrchu hory, kde stál protagonista s ruksakom. Hneď som si povedal, že na toto zložím niečo!“

S protagonistom z obrázku sa Adrián Shevco Ševc hneď stotožnil, nakoľko sa v daný moment cítil rovnako ako on, sám v neznámom meste. Hlavným motívom skladby sa stal osobný príbeh Adriána, zasadený do emocionálneho kontextu vzťahu na diaľku. Veselá a pozitívna atmosféra skladby sa stáva symbolom radosti a nádeje, že aj napriek vzdialenosti môže láska pretrvávať.

Novinka je skvelým príkladom Adriánovho talentu a vášne pre hudobnú tvorbu s jeho úprimnými textami, emotívnymi melódiami a kvalitnou produkciou. Jediným obohacujúcim prvkom v skladbe When I Found Out sú basové linky interpretovho talianskeho spolužiaka na magisterskom stupni Music University & Performance School v Londýne, ktorý získal bakalára na Berklee College of Music v Bostone.

Vizuál je ako samotný proces vzniku skladby poňatý taktiež v netradičnom duchu v podobe videa zverejneného na sociálnych médiách. „Zatiaľ produkujem také miniklipy, ktoré sú nahrávané priamo v centre Londýna. Poukazujú presne na ten pocit, ktorý chcem, aby tá pieseň mala, a na to, kedy sa skladala a čo bolo jej inšpiráciou. Zároveň bolo zaujímavé sledovať ľudí, ako ma pozorujú, keďže táto oblasť, kde sme to natáčali, je preplnená ľuďmi. Niekoľko z nich sa ma dokonca spýtalo, čo robím a či som slávny,” s úsmevom hovorí Adrián o nakrúcaní spred Big Benu pri západe slnka. Predchádzajúci vizuál k skladbe Sculpture vznikol počas cesty k Wembley štadiónu.

Adrián Shevco Ševc sa predstavil debutovým singlom Sculpture v ranných novinách televízie JOJ, ktorý je úspešne v rotácii rádia Slovensko a mnohých ďalších slovenských rádiách. Zaujal aj prvým mužským prespievaním kultovej skladby Čerešne od Jara Filipa, Milana Lasicu a Hany Hegerovej, ktorá si zaslúžila pozornosť Kronerovej a Tribulu, keď sme mohli vidieť Adriána Ševca aj v reportáži s Tribulom po horách na Markíze.

TS, zdroj Michal Neffe

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*