DomáceHip-hop/Rap

Adolfeen burcuje Čechov k volebným urnám novým singlom.

By in Hip-hop/Rap, Domáce

Adolfeen burcuje Čechov k volebným urnám novým singlom.

  • Hip-hop/Rap
  • Domáce

Adolfeen motivuje občanov, nech nie sú ako on, ktorý nemá volebné právo a idú k volebným urnám s akýmkoľvek hlasovacím lístkom. V novom singli „Já pudu volit“ zaznie i časť skladby legendárnej kapely Blue Effect s ikonickým gitarovým zvukom Radima Hladíka a klávesov Leška Semelku.

Jsem sice VIP delfín Adolfeen, ale jednu věc nemám, a to je volební hlas. Nebuď jako já a udělej správnou věc, je čas! Můžu se na vládu tisíckrát zlobit, není mi to jedno, já půjdu volit,“ rapuje v úvode piesne delfín Adolfeen.

Adolfeen bol odrazom covidovej doby a reagoval na situáciu, ktorá sa dotkla všetkých. Presne preto reaguje aj na tohtoročné parlamentné voľby. Je apolitický a je mu úplne jedno, kto koho pôjde voliť, ide mu len o to, aby sa ľudia na voľbách zúčastnili. Demokracia je podľa Adolfeena vláda väčšiny a obáva sa, že ak väčšina voliť nepôjde, vyvolá to ešte väčší rozkol medzi občanmi než očkovanie,“ vysvetľuje pohnútky svojho plyšáka Dominik Turza.

Adolfeen je plyšová bábka, ktorá sa počas pandémie koronavírusu stala fenoménom českého internetu. Jeho megahity Corona Firus alebo Nečum na mě s miliónmi vzhliadnutí ho vystrelili na popredné priečky top trendov na YouTube. Plyšový hrdina bezpochyby balancuje na hrane a svojimi často absurdnými výstupmi sarkasticky reflektuje spoločnosť.

Za úspešným projektom koronavírusovej doby stojí DJ Roxtar aka Dominik Turza. Ten si plyšovú bábku vybral ako pomôcku po úspešne absolvovanej terapii zo závislostí. Keď prišiel na začiatku karantény rovnako ako tisíce ďalších hudobníkov o prácu, plyšový delfín ho zachránil. Po úspešných singloch tento rok vydal plnohodnotný album s názvom Je mi to jedno vo vydavateľstve Supraphon.

Dominik Turza je herec a moderátor, vyštudoval tanečné konzervatórium, maturoval na obchodnej akadémii a absolvoval Vyššiu odbornú školu hereckú v Prahe. Vyhral medzinárodný konkurz svetoznámej cirkusovej spoločnosti Cirque du Soleil. Ako DJ Roxtar okrem vlastných vystúpení hosťuje so skupinou Pražský výběr a vyhral niekoľko medzinárodných súťaží. Venuje sa hudobnej produkcii a pripravuje vlastný sólový album.

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*