DomácePop/Rock

4 Tenori novinkou “Krev toulavá” vzdávajú hold Karlovi Svobodovi.

By in Pop/Rock, Domáce

4 Tenori novinkou “Krev toulavá” vzdávajú hold Karlovi Svobodovi.

  • Pop/Rock
  • Domáce

4 Tenori krátko po prevzatí Zlatej platne Supraphonu za svoj nový album Láska prý prichádzajú s videoklipom k piesni Krev toulavá hitmakera Karla Svobodu, ktorého nedožité 85. narodeniny si pripomíname tento rok. Jeho song zo slávneho televízneho seriálu Cirkus Humberto s textom Karla Šípa naspieval pred 35 rokmi Karel Gott. K poslucháčom sa teraz pieseň vracia v novom aranžmáne šitom na mieru 4 Tenorom.

Videoklip k piesni Krev toulavá so 4 Tenormi natočil režisér Matěj Říha, ktorý má na konte okrem iného i spolupráce s Marekom Ztraceným, kapelami Škwor a Slza, či s raperom Marpom. Práve Matěj pre 4 Tenorov vybral výnimočné priestory Lobkowiczkého paláca na Pražskom hrade, kde vznikli krásne zábery, ktoré sprevádzajú slávnu pieseň. 4 Tenori ju vydali na svojom druhom, vlani vydanom albume Láska prý, ktorý bol nedávno ocenený Zlatou platňou Supraphonu. Pozornosť na albume vzbudila tiež novoobjavená a dovtedy nikdy  nenaspievaná pieseň Karla Svobodu Pýcha předchází pád.

Marian VojtkoPavel VítekMichal Bragagnolo a Jan Kříž zažívajú so zoskupením 4 Tenori čoraz väčšie úspechy, ktoré sa odzrkadľujú nielen v zlatých a platinových platniach za ich dva radové albumy, ale tiež vo veľkom zájme o ich koncerty, ktoré bývajú často rýchlo vypredané. Počas blížiaceho sa leta 4 Tenori odspievajú špeciálne „Hradozámocké turné“ po českých a slovenských nádvoriach. Prijali tiež pozvanie do šou Královny popu i na festivaly Sedmihorské léto, MHF Talichův Beroun, Plaňanyfest, a v septembri otvoria Hudobný festival v Kroměříži. Už teraz je takmer vypredaný ich vianočný koncert, ktorý sa bude konať 15. decembra 2023 v pražskej Lucerne. Plnia sa im aj diáre na roky 2024 a 2025, kedy ich čakajú nielen ďalšie koncerty s Filharmóniou Bohuslava Martinů, ale tiež niekoľko zahraničných vystúpení.

Zdroj: TS, Supraphon

Tituly zoskupenia 4 Tenori nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*