100 vecí – film o životnom minimalizme.

100 vecí – film o životnom minimalizme.
18. júla 2019 spinaker

100 vecí – film o životnom minimalizme.

  • Domáce

V pondelok 15.7. sa uskutočnila v Cinema City Eurovea v Bratislave slávnostná premiéra dlhoočakávaného nového filmu o životnom minimalizme 100 vecí.

Hostí slávnostným večerom sprevádzala aktuálna držiteľka prestížneho ocenenia OTO, moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová, ktorá sa už čoskoro stane mamičkou.

 

Slávnostné uvedenie filmu prišli osobne podporiť tiež viacerí umelci, medzi nimi spevák a hviezda hudobnej produkcie pre deti Miro Jaroš, spevák a televízny hudobný dramaturg Jakub Petraník či mladý objav Majka Spirita a jeho vydavateľstva Spirit Music Label raper D-Fly s priateľkou Dominikou.   

Synopsa filmu 100 vecí:
Toni (Matthias Schweighöfer) a Paul (Florian David Fitz)sú kamaráti od detstva. Spoločne šéfujú megaúspešnému start-upu, ktorý im umožňuje žiť si každý deň v pohodlí a luxuse. Toni miluje svoj kávovar. Paul zbožňuje svoj smartfón. Toni by sa rozhodne neobišiel bez tabletiek na rast vlasov. Paul si nedokáže predstaviť život bez Amazonu, Siri a svojich supermódnych tenisiek. Obaja kamaráti medzi sebou každý deň bojujú o to, kto je väčší frajer. Všetko sa zmení v jedno ráno, kedy sa zobudia po nočnej párty so svojimi zamestnancami nahí na zemi v úplne prázdnom byte iba s kľúčmi okolo krku. Vzápätí obaja zisťujú, že sa práve začína  prvý deň ich 100-dennej  stávky, ktorú počas včerajšej divokej žúrky uzavreli. Na 100 dní sa vzdali všetkého, čo vlastnili. Každý deň o polnoci si môžu vziať späť len jednu zo svojich vecí, ktoré im kolegovia na 100 dní presťahovali do dvoch skladov. Počas 100 dní navyše nemôžu vôbec nakupovať a aby bola stávka ešte napínavejšia, ten, ktorý sa vzdá alebo sa pokúsi podvádzať, musí rozdať svoj 50%-ný podiel vo firme medzi zamestnancov…

Komédia inšpirovaná aktuálnou témou životného minimalizmu vedie diváka k ústrednej myšlienke: Čo človek naozaj potrebuje k životu? Vlastníme naše veci my alebo vlastnia v skutočnosti veci nás?

Scenáristom a režisérom nemeckej komédie je Florian David Fitz, ktorý si zároveň zahral jedného z hlavných hrdinov, Paula. Na konte má úspešné filmy Najkrajší deň a Vincent ide k moru. V úlohe Toniho uvidíme  Matthiasa Schweighöfera, ktorého  poznáme z drámy Kursk, či krimi komédie Ako napáliť Banku.

Florian David Fitz sa pri písaní scenára snímky 100 vecí inšpiroval experimentom, ktorý postúpil fínsky filmár Petri Luukkainen pri nakrúcaní svojho dokumentárneho filmu „My Stuff“ (2013).

Do slovenských kín uvedie film s českým dabingom už tento štvrtok, 18. júla 2019 distribučná spoločnosť Magic Box Slovakia.

 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*