DomácePop/Rock

NAJLEPŠIE DIEVČATÁ legendárnej skupiny MODUS vychádzajú na LP a CD reedícii.

By in Pop/Rock, Domáce

NAJLEPŠIE DIEVČATÁ legendárnej skupiny MODUS vychádzajú na LP a CD reedícii.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Album Najlepšie dievčatá legendárnej skupiny MODUS pôvodne vyšiel vo vydavateľstve OPUS v roku 1984. V tom čase bol speváckym sólistom skupiny Marián Greksa, popri ktorom spievali ako sólisti aj kapelník Janko Lehotský a nedávno zosnulý bubeník Ľubomír Stankovský. Ten naspieval aj dominantný mega hit tohto albumu Ty, ja a môj brat, ktorý zľudovel skôr pod názvom Sklíčka, či Sklíčka dotykov. Album však prináša aj ďalšie významné piesne skupiny, ako sú napr. Hudobníčka, alebo silná balada Otec a syn.

“Po dlhšom čase som  si vypočul 10 pesničiek na zvukovom zázname Najlepšie dievčatá, ktoré mi pripomenuli chvíle, keď som skladal kompozície, ktoré ma znova potešili. Pomohol mi k tomu aj spev Mariána Greksu. Bolo to veselé, tvrdé obdobie, ktoré patrilo k tým najlepším. Som rád, že tieto pesničky vznikali postupne a pripomínali tvorbu Modusu a teším sa, že ich mám stále v svojom povedomí,” povedal k reedícii Janko Lehotský a pridal aj vyjadrenie k aktuálnemu oceneniu SOZA: “Potešil som sa, že tento rok si SOZA všimla moje melodické linky, ktoré stále majú staromol a novodur a takto priblížila moju celoživotnú tvorbu, za ktorú som dostal veľmi ťažkú sošku, ktorej nájdem pekné miesto na klavíri vedľa môjho vzoru Raya Charlesa. Som rád, že slávnostný večer sa podaril a budem naňho spomínať.”

Hrá a spieva na albume: Ján Lehotský (klávesové nástroje, sólový spev), Marián Greksa (sólový spev), Ľubomír Stankovský (bicie nástroje, sólový spev), Vladimír Kassay (basová gitara, zbor), Jiří Vana (gitara)

Vypočuj si na digitálnych platformách: https://wmcz.lnk.to/NajlepsieDievcata

Zoznam skladieb na LP/CD Najlepšie dievčatá:

  1. Z PLECA NA PLECE
  2. ALE VYZERÁM
  3. OTEC A SYN
  4. TY, JA A MÔJ BRAT
  5. KAMOŠ Z DVORA
  6. NAJLEPŠIE DIEVČATÁ
  7. PRENASLEDOVATEĽ
  8. HUDOBNÍČKA
  9. OPUSTENÁ LOĎ
  10. PREDAJŇA STRATENÉHO ČASU

TS, zdroj Warner Music

Tituly “Modus” nájdete na spinaker.sk

 

 

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*