DomácePop/Rock

Multiplatinový dvojalbum Heleny Vondráčkovej BEST OF THE BEST vychádza na vinyle.

By in Pop/Rock, Domáce

Multiplatinový dvojalbum Heleny Vondráčkovej BEST OF THE BEST vychádza na vinyle.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Legendárna česká speváčka Helena Vondráčková tento rok oslavuje neuveriteľných 60 rokov na hudobnej scéne. Pri tejto príležitosti vychádza na vinyle jej výberový dvojalbum To nejlepší z nejlepšího, ocenený multiplatinovou platňou Supraphonu. Na dvoch LP platniach poslucháči nájdu 25 skladieb zo všetkých šiestich dekád.

Za tých 60 rokov sa toho veľa zmenilo. Technológia, spôsob nahrávania, ale i samotný hudobný trh. Som rada, že som mohla byť súčasťou týchto zmien, a stále sa učím nové veci,” zamýšľa sa Helena Vondráčková a zároveň dodáva: „Nikdy som neprestala pracovať na sebe a učiť sa nové veci. To je podľa mňa kľúč k dlhej a úspešnej kariére.”

Výber piesní z bohatého katalógu nahrávok Heleny Vondráčkovej je krásna, no náročná úloha, ktorej sa pre nové 2LP ujala sama speváčka, čo zaručuje osobný pohľad na jednotlivé fázy jej hudobnej cesty. Od romantického dievčenského štartu, cez nadčasové hity písané špeciálne pre ňu a obľúbené cover verzie, až k postaveniu suverénnej predstaviteľky špičky českého popu. „Bez podpory svojich fanúšikov by som to nikdy nedokázala. Každý koncert, každé vystúpenie i ďalší album sú pre mňa stále veľkým zážitkom a som vďačná za každú príležitosť, kedy môžem stáť na pódiu, či v štúdiu nahrávať nové piesne. Hudba je môj život a nehodlám s ňou len tak skončiť,“ hovorí Helena Vondráčková.

Nový remastering a výpravný obal 2LP Helena Vondráčková – Best of the Best, dokresľujúci jej premeny v priebehu rokov, prispievajú k celkovému jubilejnému vyzneniu tohto dvojalbumu. Vinylová podoba je zhrnutím piesní, ktoré sprevádzajú niekoľko česko-slovenských poslucháčskych generácií. Od Červené řeky a Páté cez Růže kvetou dál, Přejdi Jordán, Časy se mění, Dvě malá křídla tu nejsou, A ty se ptáš, co já, Sladké mámení, Já půjdu dál, Vodopád až po Dlouhou noc – každá pieseň prináša spomienky a atmosféru doby, v ktorej vznikala. Výnimočná kompilácia je len malou časťou bohatého pesničkového repertoáru Heleny Vondráčkovej, a označenie Best of the Best jej rozhodne prináleží.

Album Helena Vondráčková – Best of the Best vydáva Supraphon na 2LP v piatok 25. októbra 2024.

TS, zdroj Supraphon

Tituly “Helena Vondráčková” nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*