DomácePop/Rock

Katarína Koščová: Z nevinného nápadu vzniklo európske turné. Koščová a Špiner zahrajú v Paríži, Berlíne aj Bruseli.

By in Pop/Rock, Domáce

Katarína Koščová: Z nevinného nápadu vzniklo európske turné. Koščová a Špiner zahrajú v Paríži, Berlíne aj Bruseli.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Začalo sa to pozvánkou slovenskej komunity do Mníchova a nakoniec je z toho osem koncertov v šiestich krajinách. Katarína Koščová a Daniel Špiner tento víkend vyrážajú na svoje prvé európske turné, pričom koncerty v Mníchove, Bruseli a Berlíne sú už vypredané.

Tvorba trasy koncertnej šnúry a hľadanie vhodných priestorov na hranie prebiehali aj s pomocou výzvy na sociálnych sieťach. Napríklad vďaka nadšencom z holandského Utrechtu si Katka Koščová s Danielom Špinerom zahrajú v pôsobivom neogoticko-industriálnom priestore Metaal Kathedraal, ktorý aktuálne slúži ako kultúrne centrum.

„Neskutočne nás potešili reakcie ľudí na našu výzvu. Okamžite sa začali mobilizovať komunity Slovákov v zahraničí a ozvali sa nám dokonca až z Austrálie. Každopádne, vďaka aktívnym a angažovaným ľuďom si zahráme v niekoľkých krásnych mestách a miestach,” hovorí Katka Koščová.

Na turné pocestujú jedným autom, bez veľkých požiadaviek a nárokov. „My máme jednu obrovskú výhodu. Sme veľmi skladní a všetko, čo potrebujeme, máme so sebou. Na pódiu sme len my dvaja s Danom a o celú techniku sa stará môj muž. Čiže s nami nie je žiaden problém. V zásade potrebujeme len zástrčku a hrať vieme ozaj hocikde. Nedávno sme sa zapájali do batérií v lese na vrchole kopca,“ dodáva Koščová.

Koncerty Koščovej a Špinera sa vyznačujú silnou emóciou, baladickosťou a intímnou výpoveďou oboch interpretov, ktorí sú zároveň spoluautormi piesní. Špiner s Koščovou na šnúre predstavia aj svoj ostatný album Krehkosť, ktorý vo februári získal Rádiohlavu (cenu verejnoprávneho Rádia_FM) za album roka 2023 v kategórii folková hudba.

Zoznam koncertov:

11.10. Brno

12.10. Praha

13.10. Mníchov (vypredané)

14.10. Paríž

15.10. Brusel (vypredané)

17.10. Utrecht

19.10. Luxemburg

20.10. Berlín (vypredané)

Viac info na www.katkakosc.sk

Koncerty z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

TS, zdroj Slnko Records

Tituly “Katka Koščová” nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*