DomácePop/Rock

Skupina Voľne Pohodení vydáva tretí singel z nového albumu 22:00.

By in Pop/Rock, Domáce

Skupina Voľne Pohodení vydáva tretí singel z nového albumu 22:00.

  • Pop/Rock
  • Domáce

Bratislavská skupina Voľne Pohodení vydala v spolupráci s producentom a hudobníkom Jimim Cimbalom ku koncu roka 2023 album s názvom 22:00. Prvým singlom z tohto albumu bola pieseň Čo povieš, nasledovala pieseň Všetky budíky vypnuté. Piesne môžete pravidelne počuť hlavne v regionálnych rádiách, napr. v rádiu Košice a rádiu Rebeca

Teraz prichádzajú Voľne Pohodení v produkcii Michala Neffeho z Neffe Production s videom k tretiemu singlu s názvom Hodina splínu a zasnenia.

Podľa autora piesne Petra Ďurinďáka je Hodina splínu a zasnenia titulnou piesňou albumu 22:00.

„Hodinou splínu a zasnenia je myslená hodina 22:00, hodina nočného pokoja. Môže byť zlomová a každý ju môže prežívať inak. Pre niekoho je 22:00 čas kedy vyráža do mesta zabaviť sa, pre niekoho hodina kedy je potrebné ísť do postele.  Zároveň je táto pieseň tak trochu aj o lúčení sa s dňom a prenesene aj so svetom a životom, pretože do 0:00, teda do úplného záveru zostávajú už len dve hodiny. Je na každom z nás, ako tieto dve posledné hodiny využije.

Áno, je z toho možno cítiť aj krízu stredného veku, pomyslenie na konečnosť ľudského života a času, ktorý tu pre nás bol. Ale zároveň je pieseň oslavou aj mladosti radosti hravosti. 😊 Myslím, že Michal sa s týmito témami vysporiadal v jeho pútavom videu obzvlášť dobre. Sme zvedaví na reakcie divákov.“

Pieseň je oproti albumovej verzii editovaná. Nový spevák kapely Rasťo Krasko, známy aj z projektov Orchester Worchester a Oči jasajú sa na piesni podieľal aj autorsky, doplnením časti textu a nápadom textovo sa vyjadriť aj v rámci druhého refrénu piesne. Pieseň je vokálne dopracovaná aj zo strany novej členky kapely Alexandry Cisárovej, ktorá do nej zároveň doplnila ďalšie klávesové party.

Alexandra aktuálne pripravuje svoj sólový album, takže sa bude na čo tešiť aj naďalej.

Skupina Voľne pohodení pôsobí v zostave: Rasťo Krasko – spev; Peter Ďurinďák -gitara; Alexandra Cisárová – spev a klávesové nástroje, Milan Miklo – basgitara, Martin Mrva  – bicie nástroje.

TS, zdroj Peter Ďurinďák

Tituly “Voľne pohodení” nájdete na spinaker.sk

Recenzie

Napísať recenziu

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*